TAAHHÜDÜ İHLAL HAPİS CEZALARINA KARŞI NE YAPILMASI GEREKTİĞİ

İcra, İlamlı ve İlamsız Takip, Haciz, Mal Beyanı, İhtiyati Haciz, Borca İtiraz, Şikayet, İstihkak ve İstirdat Davaları, Taahhüdü İhlal, Sıra Cetveli, İflas...
salacak
Kıdemli ***** Üye

Re: TAAHHÜDÜ İHLAL HAPİS CEZALARINA KARŞI NE YAPILMASI GEREKTİĞİ

Mesaj gönderen salacak »

salacak yazdı: 29 Haz 2019 22:01 3 ay tazyik hapsinde ilk yakalanmada 10 gün süre erilip salınmadan sonra 10 günün hesabında yakanılan gün sayılır mı?Örneğin ayın 20 sinde yakalanıp salıverilen ayın kaçında en geç teslim olmalıdır?
Evet yakalandığın günden sayacaksın.Dediğin gibi ayın 20.sinde yakalandıysan 29 unda teslim olman gerekiyor

salacak
Kıdemli ***** Üye

Mesaj gönderen salacak »

Avukat değilim.Fakat başıma geldiği için biliyorum.Aynı taahhüt için birden fazla tazyik hapsi cezası verilemiyor.( Açılan davanın taksit tarihleri farklı olsa bile) Durumu son ceza aldığın mahkemeye dilekçe ile bildir ve itiraz edip kaldırılmasını iste.
burasineresi
Site Üyesi

Mesaj gönderen burasineresi »

Merhaba yardimci olursaniz cok sevinirim benim simdi 2 dosyam var icra ceza mahkemesinde birinin 2 yillik zamanasimi gecen hafta doldu cezanin kalkmasi icin bir dilekce yazip ptt ile gondersem olur mu ? Ilk sorum bu olacak. Ikinciside ayni taahhudden farkli icra ceza mahkemelerinde (2 ve 6.icra ceza mahkemesi) 2 kere 3ay tazyik hapsi cezasi aldim fakat ilk verilen ceza tarihinin zamanasiminin dolmasina 10 gun kaldi simdi 10 gun sonra ben dilekce ile iki cezayida kaldirabilir miyim? Yardimci olursaniz çok sevinirim kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
IŞIKDEMİR
Editör
Meslek: İcra Memuru
İletişim:

Mesaj gönderen IŞIKDEMİR »

Kaldırabilirsiniz.
Resim​​​​​​​
Karinca52
Yeni Üye

Mesaj gönderen Karinca52 »

Merhaba,

Mart ayında bir taahhüt imzaladım. Eve hacize geldiler ve karşı tarafın avukatı tehdit ederek savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler ben de taahhütnameyi imzalamak zorunda kaldım. Mahkeme Ekim ayına gün verdi ve o gün taahhütün son ayı oluyor 160 bin TL’nin tamamını ödemiş olmam gerekiyor. Acaba hacize geldikleri anda imzaladığım için beraat kararı alabilir miyim?