Merhabalar. Ben bir işyerinde yarı zamanlı olarak çalışıyordum. Öğrenciyim. Çalıştığım iş yerimde ilk önce patronumun evinin faturalarını gibi işlemleri yaparken bir gün hesabımla yatırdım sonra bu hesabımla bir çok kez onun adına işlem yapmamı istedi bende sakıncası olacağını düşünmedim. Sonra bir süre sonra bu kişinin insanları dolandırdığını ve ortalıktan kaybolduğunu öğrendim. Kişiler bu kişiden şikayetçi olacaklarını söylediler. Para transferleri benim hesabımdan yapıldığı için bende bir korku içerisindeyim. Bu güne kadar olan bütün Whatsapp instagram sms gibi konuşmaların hepsi duruyor burda sigortalı olarak çalışmıyordum ama oraya iş başvurusu için gittiğim yazışmalarda duruyor. Ben bu konuda kendimi aklamak için ne gibi işlemler yapmam lazım ceza alır mıyım nasıl bir yol izlemeliyim. Bildiğim kadarıyla onun adına açılmış bir dava yok ama ben yasal olmasını ve bütün transferleri onun adına yaptığımı benim bir bağlantım olmadığını ispatlamak
istiyorum. Bunu nasıl yaparım teşekkürler.
Birden fazla başkasının adına hesaba para aktarma
-
- Yeni Üye
- KediHayri
- Editör
Re: Birden fazla başkasının adına hesaba para aktarma
Hocam geçmiş olsun. Eğer işlemleri kendine ait bir banka hesabından gerçekleştirdiysen hukuki sorumluluk tamamen sana ait. Delil olarak o kişiyle olan ve bu durumu açıkça ifade eden konuşmalar varsa delil sayılabilir, bu konuşmayı duyanlar varsa tanık olarak dinlenip yine delil olarak sayılabilir. Ancak somut bir delil yoksa işin çok çok zor çünkü banka hesabı kişiye aittir. Ve tüm hukuki sorumlulukta aynı şekilde kişiye ait olduğu için eğer ispatlayamazsan cezalar sana kalır büyük ihtimal.
Ayrıca aklıma takılan bir husus var. Sen kendi hesabından birilerine para gönderdiğini ifade etmişsin. Birilerine para göndererek karşı tarafı nasıl bir zarara uğratmış. Tam olarak dolandırıcılık suçu nasıl işlenmiş ?
Ayrıca aklıma takılan bir husus var. Sen kendi hesabından birilerine para gönderdiğini ifade etmişsin. Birilerine para göndererek karşı tarafı nasıl bir zarara uğratmış. Tam olarak dolandırıcılık suçu nasıl işlenmiş ?
-
- Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Benim hesabıma gelen paralar başkası tarafından geliyor. Bu gönderen kişiler dolandırılıyor. Dolandırılan kişiler şuan şuç duyurusunda bulunmuş. Bütün Whatsapp konuşmaları var . Şu para gelecek şuraya gidecek vs. Gibi . Benim yasal olarak önceden şuç duyurusunda bulunmadan kendimi bu işin içinde olmadığıma dair bir şekilde devlet nezdine sunabileceğim bir yöntem var mı? Ben bunu çok merak ediyorum .
-
- Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Benim hesabıma gelen paralar başkası tarafından geliyor. Bu gönderen kişiler dolandırılıyor. Dolandırılan kişiler şuan şuç duyurusunda bulunmuş. Bütün Whatsapp konuşmaları var . Şu para gelecek şuraya gidecek vs. Gibi . Benim yasal olarak önceden şuç duyurusunda bulunmadan kendimi bu işin içinde olmadığıma dair bir şekilde devlet nezdine sunabileceğim bir yöntem var mı? Ben bunu çok merak ediyorum .
- KediHayri
- Editör
Anladım hocam. Yanlış anlamanı istemem ama işin gerçekten çok zor. Çünkü savcı , hakim hukuka göre banka hesabı kişiye aittir tüm hukuki sorumlulukta kişiye aittir diyerek konuya böyle yaklaşıyor. Yani örnek veriyorum adam açıkça diyor ki kardeşim senin yaşın reşit banka hesabını başka biri adına neden kullandırıyorsun , eğer kullandırıyorsan da oradan doğacak suç senin suçundur diyor kısaca. Benim sana vereceğim tavsiye kesinlikle bulunduğun ildeki iyi bir ceza avukatıyla soruşturma ve kovuşturma sürecini geçirmen. Kaç şikayet var tam olarak hocam ? Zararları ödeyebilir misin ? Ve dolandırıcılığı ne olarak işlenmiş ? Yani kredi kartı bakiyelerini mi çekmişler yoksa kapora dolandırıcılığı mı ? Zararlar az ise ödemeni tavsiye ederim savunmayı da iyi bir ceza avukatıyla benim hesabımı kullandılar tamamen iyi niyetimden faydalandılar diyerek bu yoldan giderek verirsin.Mertaslan yazdı: ↑12 Ağu 2022 10:42 Çok teşekkür ederim. Benim hesabıma gelen paralar başkası tarafından geliyor. Bu gönderen kişiler dolandırılıyor. Dolandırılan kişiler şuan şuç duyurusunda bulunmuş. Bütün Whatsapp konuşmaları var . Şu para gelecek şuraya gidecek vs. Gibi . Benim yasal olarak önceden şuç duyurusunda bulunmadan kendimi bu işin içinde olmadığıma dair bir şekilde devlet nezdine sunabileceğim bir yöntem var mı? Ben bunu çok merak ediyorum .
Senin hesabını kullanan kişinin ad soyadını biliyorsan whatsapp konuşmalarında açıkça senin hesabını kullanacaz diyorsa bunlarda delil sayılabilir. Zaten hakim senin iyi niyetine karar verirse beraat alırsın ancak dediğim gibi önce önlem alman lazım. Yani önce zararları gider ki ceza alma ihtimalinde alacağın cezalar minimum olsun yasa gereği zararı tanzim ettiğinde büyük indirim alıyorsun. Daha sonrada kendini savunursun whatsapp görüşmelerini mahkemeye sunarsın vs..
-
- Yeni Üye
İlginiz alakanız için çok teşekkür ederim yazı olduğu için ben anlatamadım. Karşıdan benim hesabıma para aktarılan kişiler x isimli kişi tarafından dolandırıldıklarını biliyorlar ve bunu söylüyorlar. Benim hesabıma para aktaran kişiler zaten benden şikayetçi değil. Hesabıma gelen paraların hepsinin gittiği hesaplar belli 100 bin giriş olduysa 100 bin çıkış oluyor ben hepsinin açıklamasına x kişisi adına diye açıklama yapıyorum ama bana gelen paraların açıklamaları yok. Beni dolandırılan diğer mağdurlar arıyor benimde orda bağlantım olduğu için bende konuşmaların hepsinin kaydı var zaten Whatsapp da yada telefon görüşmeleri istenirse operatör olarak soruşturma açılırsa var olduğunu belirtiyorum. Bu kişiler benden de şüphelendikleri için beni arıyorlar bende bu konuyla ilgili çok sıkıldığım için yasal olarak bu durumu devlete aktarıp hem o kişilerin gözünde hemde ilerde oluşacak her hangi bir şey için kendimi garanti altına almak istiyorum. Beni arayanlarada artık olayın benden çıktığını ve bilmiyorum ama savcılık veya polise aktarıldığını bildirmek ve yasal olarak her şeyin ilerlediğini belirtmek istiyorum. X şehrinde okuyorum tekrar okul başladığında okula gideceğim için onlarla irtibat kurmak istemediğim için nasıl bir yol izlerim teşekkürler
-
- Yeni Üye
Hocam son durum nedir benzeri olay benim de başıma geldi
-