Mahkemeye mazaret dilekçesi verdim 2.duruşma ne zaman olur?

Suç ve Cezalar, Suç Türleri, Ceza Hesaplama, Hapis, Adli Para Cezası, Adli Kontrol, Ön Ödeme, Uzlaşma, Tutuklama, Arama, Elkoyma, İletişimin Tespiti, Ceza Yargılama Usulü, Tekerrür, İçtima, İştirak...
canbaba9090
Yeni Üye

Mahkemeye mazaret dilekçesi verdim 2.duruşma ne zaman olur?

Mesaj gönderen canbaba9090 »

Önümüzdeki hafta ceza mahkemesinde duruşmam vardı sağlık sorunlarım sebebiyle mazaret dilekçesi ve evrak verdim, mahkeme duruşmayı ne zamana erteler sizce tahminen süreler ne oluyor? Keşke 20 yıl hep ertelese hiç sorun değil yeterki haksız yere ceza verip cezaevine koymasınlar, sizce ne kadar ertelerler 2-3 ay sonra adli tatilde var, bide istinaf temyiz yapıştıracam, gittiği yere kadar.

fabio3416
Kıdemli * Üye

Re: Mahkemeye mazaret dilekçesi verdim 2.duruşma ne zaman olur?

Mesaj gönderen fabio3416 »

asliye ceza ise genelde 2 yada 3 ay erteliyolar benim 2 gün önce duruşmam vardı haziran'a erteledi
canbaba9090
Yeni Üye

Sizin olay neydi neyden erteledi haziranda bide adli tatile giriyor dimi @fabio3416 bildiğim kadarıyla ağır cezada fazla ertelemiyorlar ama asliyede daha uzun erteliyorlar dimi?
canbaba9090
Yeni Üye

Bide ben şimdi mazaret sundum ya, hastanede emara girecem emar belgesi hastane randevusu falan var, hakim falan randevuya gittimmi emara girdimmi diye takip edermi, emar sonuçlarını vs istermi? @fabio3416
fabio3416
Kıdemli * Üye

canbaba9090 yazdı: 18 Mar 2023 08:57 Bide ben şimdi mazaret sundum ya, hastanede emara girecem emar belgesi hastane randevusu falan var, hakim falan randevuya gittimmi emara girdimmi diye takip edermi, emar sonuçlarını vs istermi? @fabio3416
hocam o kadar detaya girmezler ama yargılamanın bi yerde yapılması lazım bir duruşmadan fazla ertelenmeyebilir dikkatli olun yakalama kararı çıkıyor duruşma sırasında hakim sanığın gelmediği görüldü mazereti kabul edildi vs yazıyor zaten kabul ederse
canbaba9090
Yeni Üye

eee ben kabul edilip edilmediğini nasıl yapacam sonuçta önceden bana bildirilmiyor, ben zaten mahkemeye gidip kabul edilecekmi diye gidebilsem zaten gidip mahkemeye çıkarım,Sonuçta ben önceden mazaret bildirmişim gidemeyeceğim için,kabul etmezse ne olacak sonuçta bir mazeretim var @fabio3416
fabio3416
Kıdemli * Üye

mahkeme kalemine ulaşıp sorun hocam internette var numaralar kabul etmezse bi sonraki duruşmaya gitmek zorundasınız
canbaba9090
Yeni Üye

Dostum sormak istediğim şu şimdi önümüzdeki hafta duruşmam var ya, mesela diyelimki mazeretimi kabul etmedi, ve bende haliyle duruşma olmadan kabul edip edilmediğini bilemeyeceğim için bu önümüzdeki haftaki duruşmaya katılmadığımda bir sorun olurmu?Senin dediğin gibi bi sonraki duruşmaya katılırsın diyorsun, tabiki katılırım zaten, ben zaten bu önümüzdeki hafta ilk duruşmaya katılamayacak, ve diğer sorum duruşma atarsa sence kaç ay ileri atar en kötü ihtimal, mazeret kabul edilmezsede benim için sıkıntı olurmu @fabio3416
fabio3416
Kıdemli * Üye

katılmadığında zorla getirme kararı çıkarılabilir benim başıma geldi mahkemeden haberim yoktu zorla getirme kararı çıkarılmış 2.sine katıldım sorun olmadı
canbaba9090
Yeni Üye

fabio3416 yazdı: 19 Mar 2023 14:08 katılmadığında zorla getirme kararı çıkarılabilir benim başıma geldi mahkemeden haberim yoktu zorla getirme kararı çıkarılmış 2.sine katıldım sorun olmadı
Ama ben mazeret sundum, peki zorla getirme kararında ne oluyor zorla getirme kararı çıkmış dedin, 2.cisine katıldım sorun olmadı dedin @fabio3416