Analık Davası Ve Miras

Miras, Kanuni Mirasçılar, Veraset İlamı, Muris Muvazaası, Vasiyet, Miras Sözleşmesi, Reddi Miras, Saklı Pay, Tasarrufun İptali, Iskat, Tasarruf Nisabı, Tereke...
Dreams
Site Üyesi

Analık Davası Ve Miras

Mesaj gönderen Dreams »

Merhaba öncelikle cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.
Anneligin tespiti davasında gerçek anne sağ degil ise dna testi gerektiği için dava nasil etkilenir. Anne sag degil ise kardeşlik dna testi yapilip gercek anne belirlenirmi. Yani kisaca soylemek gerekirse anne sag iken mi mahkemeye vermek daha saglikli yoksa rahmetli oldugunda abi kardestende dna alinip gercek anne belirlenir mi. Anne sag iken dava açarsam anne tarafindan mirasciliktan cikarilma gibi bi durumla karsi karsiya kalabilirim. Bu durumda Miras durumu nasil etkilenir. ? Tesekkur ederim.

Kullanıcı avatarı
KediHayri
Editör

Re: Analık Davası Ve Miras

Mesaj gönderen KediHayri »

Dreams yazdı: 14 Eyl 2022 04:49 Merhaba öncelikle cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.
Anneligin tespiti davasında gerçek anne sağ degil ise dna testi gerektiği için dava nasil etkilenir. Anne sag degil ise kardeşlik dna testi yapilip gercek anne belirlenirmi. Yani kisaca soylemek gerekirse anne sag iken mi mahkemeye vermek daha saglikli yoksa rahmetli oldugunda abi kardestende dna alinip gercek anne belirlenir mi. Anne sag iken dava açarsam anne tarafindan mirasciliktan cikarilma gibi bi durumla karsi karsiya kalabilirim. Bu durumda Miras durumu nasil etkilenir. ? Tesekkur ederim.
Karşı taraf sizi kanunen mirastan men edemez. Böyle bir uygulama yok. Dna testi için anne sağ ise , sağ iken talep edilmesi daha uygun olur. Sağ olduğu halde ölmesini beklemek hem çok mantıksız hem de gereksiz bir korkuya dayalı. Dna testi için karşı tarafın ölmesini beklerken sizde ölebilirsiniz.
Dreams
Site Üyesi

Mesaj gönderen Dreams »

Cevabiniz icin tesekkur ederim ama suan boyle birsey yaparsam ailevi yonden problem olacak gercek annemle ve suan nufusuna kayitli oldugum annemlede aram bozulacak. O yuzden suan degilde öldügünde yapmak zorundayim. Oyle yaptigim taktirde beni nasil bi yol bekleyecek kardeslik dnasimi yapilacak. Ayrica ben dava acmadan mirasini yasarken pay edip ustlerine yaparsa benim oglu oldugum ispatlandiktan sonra hakkimi verdikleri kisiden almam mumkunmu biliyorum cok karisik ama bana ayrintili bi sekilde bilgi verirseniz cok mutlu olurum
Kullanıcı avatarı
KediHayri
Editör

Dreams yazdı: 14 Eyl 2022 11:00 Cevabiniz icin tesekkur ederim ama suan boyle birsey yaparsam ailevi yonden problem olacak gercek annemle ve suan nufusuna kayitli oldugum annemlede aram bozulacak. O yuzden suan degilde öldügünde yapmak zorundayim. Oyle yaptigim taktirde beni nasil bi yol bekleyecek kardeslik dnasimi yapilacak. Ayrica ben dava acmadan mirasini yasarken pay edip ustlerine yaparsa benim oglu oldugum ispatlandiktan sonra hakkimi verdikleri kisiden almam mumkunmu biliyorum cok karisik ama bana ayrintili bi sekilde bilgi verirseniz cok mutlu olurum
Kişiler ölmeden önceki mal varlıklarını eşit bölüştürmeden , bir çocuğu mahrum bırakacak şekilde kasten devrederse bu satış iptal edilebilir. Ancak dediğim gibi senin annelik davası açmanla kimse mirastan men edemez böyle bir düzenleme yok , böyle bir hak yok.

Ayrıca dna testi kişi öldükten sonra gerekli görülürse kardeşten değil, bizzat mezar açılması yoluyla da yapılıyor. Yani çok karışık ve biraz komplike işler. Ayrıca davalarda uzun süreleri göze almalısın hocam bu tip davalar genelde çok uzun sürer.
Dreams
Site Üyesi

Mesaj gönderen Dreams »

Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim beni aydinlattiniz cok sagolun peki dava ortalama 5 yili bulabilirmi
Kullanıcı avatarı
KediHayri
Editör

Dreams yazdı: 14 Eyl 2022 11:10 Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim beni aydinlattiniz cok sagolun peki dava ortalama 5 yili bulabilirmi
Kesin bir şekilde şu kadar sürer diyemem çünkü ne dersem yalan olur