3 yıl 9 ay yatarı ve girdi çıktı meselesi

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı, İnfazın Ertelenmesi, Denetimli Serbestlik, Koşullu Salıverilme, Adli Sicil (Sabıka) ve Arşiv Kaydı, GBT, Özel veya Genel Af, Ceza İnfaz Kurumları, Özel İnfaz Çeşitleri, Açık Ceza İnfaz Kurumuna Ayrılma...
Bayakay
Site Üyesi

Re: 3 yıl 9 ay yatarı ve girdi çıktı meselesi

Mesaj gönderen Bayakay »

fabio3416 yazdı: 04 Haz 2022 14:28
Bayakay yazdı: 04 Haz 2022 13:02
fabio3416 yazdı: 04 Haz 2022 12:37
3 yıl üstü cezalar kapalıya gittiği için 1 ila 30 gün arasında çıkış işlemleri sürüyor diyolar ancak genel olarak 3 5 güne gönderirler galiba şehire görede değişiyor
Usta şehir Konya ilk suçum daha öncesi yok suçtan sonrası da yok istinafa gondercez daha gerekçeli karar gelmedi 3 yıl üstünde kapalıymis hiç bilmiyorum korkuyorum da
1/2 şartla tahliye de kalan 3 yıl denetim meselesini biliyorum . Kalan 3 yılın altında olduğu için önce kapalıya giriş yapıp içeri girmeden açığa geçilir mi ? Burda birisinde 3 yıl 4 ay için önce kapalıya geçip sonra açığa geçen birisini okumuştum bildiğim kadarıyla öyle bir durum var mı hocam
hocam bende o kadar çok detay bilmiyorum zaten istinafa göndericeksen 2 3 yıla sonuçlanıyor o yüzden kafaya takma o zamana kadar af bile çıkabilir en kötü ihtimalde bile 3 5 güne denetime ayrılırsın bişey olmaz
İstinafta 2-3 yıla mi atıyor emin misiniz ? O kadar uzun sürüyor mu ya normalde 1-2 aya diyorlardı
İnşallah 2-3 yildir yoksa psikoloji kendini kapatıp öldün oyundan cik dermis misalini meselesini kapatır psikolojim . Ya da cezayı düşürüp olayı 5 yıl hagb olayına çevirir inşallah

fabio3416
Kıdemli * Üye

Mesaj gönderen fabio3416 »

Bayakay yazdı: 04 Haz 2022 23:18
Bayakay yazdı: 04 Haz 2022 13:02
Usta şehir Konya ilk suçum daha öncesi yok suçtan sonrası da yok istinafa gondercez daha gerekçeli karar gelmedi 3 yıl üstünde kapalıymis hiç bilmiyorum korkuyorum da
1/2 şartla tahliye de kalan 3 yıl denetim meselesini biliyorum . Kalan 3 yılın altında olduğu için önce kapalıya giriş yapıp içeri girmeden açığa geçilir mi ? Burda birisinde 3 yıl 4 ay için önce kapalıya geçip sonra açığa geçen birisini okumuştum bildiğim kadarıyla öyle bir durum var mı hocam
hocam bende o kadar çok detay bilmiyorum zaten istinafa göndericeksen 2 3 yıla sonuçlanıyor o yüzden kafaya takma o zamana kadar af bile çıkabilir en kötü ihtimalde bile 3 5 güne denetime ayrılırsın bişey olmaz
İstinafta 2-3 yıla mi atıyor emin misiniz ? O kadar uzun sürüyor mu ya normalde 1-2 aya diyorlardı
İnşallah 2-3 yildir yoksa psikoloji kendini kapatıp öldün oyundan cik dermis misalini meselesini kapatır psikolojim . Ya da cezayı düşürüp olayı 5 yıl hagb olayına çevirir inşallah
istinaf kararları ortalama 2.5 3 yılda çıkıyor daha erken çıkması zor rahat ol bişey olmaz ceza düşebilirde
Bayakay
Site Üyesi

Mesaj gönderen Bayakay »

fabio3416 yazdı: 04 Haz 2022 23:39

istinaf kararları ortalama 2.5 3 yılda çıkıyor daha erken çıkması zor rahat ol bişey olmaz ceza düşebilirde
İstinaf mahkemesi kararı nasıl o kadar geç çıkartıyor ya şaşkınım şuanda , inşallah birşey olmaz usta kararı bozup daha az bir ceza kararı verip cezayı düşürmesin istiyorum inşallah bunu yapar çünkü daha öncesinde ve daha sonrasında hıc suç işlememis nezarete girmemiş bir insana direk pat diye kamudan ceza verilmesi çok saçma geliyor .

İnsan ister istemez korkuyor hocam inşallah dediğiniz gibi 2 yıla anca cevabı gelir ama ceza dusurek gelsin inşallah . Teşekkür ederim cevab verdiğiniz için .

Son olarak neden 2.5 3 yıla anca çıkıyor hocam ? Nasıl böyle oluyor anlayamadım yani
fabio3416
Kıdemli * Üye

Mesaj gönderen fabio3416 »

Bayakay yazdı: 05 Haz 2022 13:08

İstinaf mahkemesi kararı nasıl o kadar geç çıkartıyor ya şaşkınım şuanda , inşallah birşey olmaz usta kararı bozup daha az bir ceza kararı verip cezayı düşürmesin istiyorum inşallah bunu yapar çünkü daha öncesinde ve daha sonrasında hıc suç işlememis nezarete girmemiş bir insana direk pat diye kamudan ceza verilmesi çok saçma geliyor .

İnsan ister istemez korkuyor hocam inşallah dediğiniz gibi 2 yıla anca cevabı gelir ama ceza dusurek gelsin inşallah . Teşekkür ederim cevab verdiğiniz için .

Son olarak neden 2.5 3 yıla anca çıkıyor hocam ? Nasıl böyle oluyor anlayamadım yani
yoğunluk var çünkü çok fazla dosya var erken gelmesi çok zor
Bayakay
Site Üyesi

Mesaj gönderen Bayakay »

fabio3416 yazdı: 05 Haz 2022 13:45
Bayakay yazdı: 05 Haz 2022 13:08

yoğunluk var çünkü çok fazla dosya var erken gelmesi çok zor
Usta peki bu ceza da illaki kapalı ceza evine giriş çıkış yapmak zorunlu mu birisiyle görüştüğümde karakola alınıp ordan da giriş çıkış yaparsın gibisinden birşey de dedi böyle birsey yapılıyor mu ?

Daha gerekçeli karar gelmedi kaç güne gelir gerekçeli karar ? E devlette gerekçeli karar yazıldı diyor ama gelmedi ?
Bluesaygi
Site Üyesi
Meslek: Öğrenci

Mesaj gönderen Bluesaygi »

Bayakay yazdı: 03 Haz 2022 18:11 Hiç kimse yok mu birisi birşey desin arkadaşlar ya
Dostum inan bana korkacak gram bisey yok. Yatarı yok cezanın.. 3 yılın üzeri kapalı cezaevine giriyor. Ama 1 ay en fazla yani.. Hem dedikleri gibi istinaftan gelmesi en az 1-2 seneyi bulur diye düsünüyorum. O arada insallah yasa falan cıkar. Sen yine de @KediHayri ye bi sor. Ama kendini yıpratmaya degecek gram bi olay yok.
Musa uzun
Yeni Üye

Mesaj gönderen Musa uzun »

Açıkçası biz de istinaftan geç gelir belki af çıkar diye bekliyorduk ama karar 3 ayda çıktı. Neyse ki COVID izni uzadı. Bu dönemde cezayı geçirmek daha iyi. Genel af bu ülkede olmaz.
Stt656
Kıdemli *** Üye

Mesaj gönderen Stt656 »

Benim dosyayı istinafa göndermem ve gelmesi sadece 1 ay içinde oldu. İstinaf kararı o kadar geç gelmiyor. Benimki Konya Bölge Adliye mahkesine gitmişti. Belki yerine göre değişiyordur.
Bayakay
Site Üyesi

Mesaj gönderen Bayakay »

Stt656 yazdı: 06 Haz 2022 10:27 Benim dosyayı istinafa göndermem ve gelmesi sadece 1 ay içinde oldu. İstinaf kararı o kadar geç gelmiyor. Benimki Konya Bölge Adliye mahkesine gitmişti. Belki yerine göre değişiyordur.
Benimki de Konya Bölge Adliyesine gidecek kardeşim büyük ihtimalle ozaman 1 ay içinde gidecek gelecek
Bayakay
Site Üyesi

Mesaj gönderen Bayakay »

Musa uzun yazdı: 06 Haz 2022 06:13 Açıkçası biz de istinaftan geç gelir belki af çıkar diye bekliyorduk ama karar 3 ayda çıktı. Neyse ki COVID izni uzadı. Bu dönemde cezayı geçirmek daha iyi. Genel af bu ülkede olmaz.
Usta zaten saçma birşey den kamu davası açıp yargılamak gibi saçma bir durum yok ya kimse şikayetçi değil , ben özür dilemisim adamın gönlünü almışım üstüne tekrar niye araştırır bı mahkeme ya hiç mi işiniz yok hergun birileri ölüyor öldürülüyor onlara ceza vermek yerine saçma bir durumdan kamu davası açıp ceza vermek mantıklı gelmiyor ya