3 yıl 9 ay yatarı ve girdi çıktı meselesi
-
- Site Üyesi
3 yıl 9 ay yatarı ve girdi çıktı meselesi
Arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum . 27.07.2019 tarihinde bir olay yaşadım . Babamla calıştığım iş yerinde bir arkadaşın hakareti sebebiyle sinirle adamla kavga oldu . Neyse iki tarafta bizde onlarda şikayetçi değillerdi o zaman şimdi bir yıl önce kamu davası başlamıştı . Şimdi de mahkeme 3. Celse de 3 yıl 9 ay istemi yapmış
Yargılanma maddeleri 86/1 , 86/3-e , 87/1-d , 29/1 , 53
Hakime hanım 1/4 haksız tahrik(bunu az yapmış dedi herkes ) indirimini ve iyi hal indirimi 1/6 yapmış . Daha önce sabıka kaydim yok ,olaydan sonra da herhangi bir olaya karışmadim
Ceza avukatına sorduk cezanın yatari yok dedi . Mahkeme daha gerekçeli kararı tebliğ etmedi mahkemeye gitmemiştim kamu davası birşey çıkmaz diye
Karar geldikten sonra istinafa başvuru yapacağız . Karşı tarafın son aldığı adlı raporunda herhangi bir iz veya sıkıntı olmadığını söylemiş doktor . Bunu istinafa bildirmeyi düşünüyorum indirim yaparlar mı ?
Ve cezanın yatari ve girdi çıktısı , şartla tahliye ve denetimli serbestlik konusunda beni aydınlatır mısınız lütfen
Psikolojik çöküntü yaşıyorum . Ne olacak ne bitecek diye düşünmekten avukat abi yatari yok dedi istinafa itiraz başvurusu yapacaz dedi ama bilen gören geçirmiş insanlardan da duymak istiyorum .
Yargılanma maddeleri 86/1 , 86/3-e , 87/1-d , 29/1 , 53
Hakime hanım 1/4 haksız tahrik(bunu az yapmış dedi herkes ) indirimini ve iyi hal indirimi 1/6 yapmış . Daha önce sabıka kaydim yok ,olaydan sonra da herhangi bir olaya karışmadim
Ceza avukatına sorduk cezanın yatari yok dedi . Mahkeme daha gerekçeli kararı tebliğ etmedi mahkemeye gitmemiştim kamu davası birşey çıkmaz diye
Karar geldikten sonra istinafa başvuru yapacağız . Karşı tarafın son aldığı adlı raporunda herhangi bir iz veya sıkıntı olmadığını söylemiş doktor . Bunu istinafa bildirmeyi düşünüyorum indirim yaparlar mı ?
Ve cezanın yatari ve girdi çıktısı , şartla tahliye ve denetimli serbestlik konusunda beni aydınlatır mısınız lütfen
Psikolojik çöküntü yaşıyorum . Ne olacak ne bitecek diye düşünmekten avukat abi yatari yok dedi istinafa itiraz başvurusu yapacaz dedi ama bilen gören geçirmiş insanlardan da duymak istiyorum .
-
- Site Üyesi
Re: 3 yıl 9 ay yatarı ve girdi çıktı meselesi
Hiç kimse yok mu birisi birşey desin arkadaşlar ya
-
- Kıdemli ** Üye
Öncelikle geçmiş olsun davaya katılmadığınız için ceza miktarının yükseldiğini düşünüyorum keşke davaları takip etseydiniz 3 yılın altında ceza alsaydınız.
şimdi en kötü ihtimali düşünüp yargıtaydan dosyanızın onandığını düşünürsek, cezanız 3 yıl üzeri olduğu için kapalı ceza evine gireceksiniz kısa bir süre ( kısa bir süre şehirden şehire değişiyor) cezanız 2020 öncesi olduğu için 1/2 den yararlanıyorsunuz dolayısı ile açığa alınıp daha sonrada denetime sevk edileceksiniz. bu anlattığım işlemler bir kaç gün veya bir kaç hafta sürebilir
şimdi en kötü ihtimali düşünüp yargıtaydan dosyanızın onandığını düşünürsek, cezanız 3 yıl üzeri olduğu için kapalı ceza evine gireceksiniz kısa bir süre ( kısa bir süre şehirden şehire değişiyor) cezanız 2020 öncesi olduğu için 1/2 den yararlanıyorsunuz dolayısı ile açığa alınıp daha sonrada denetime sevk edileceksiniz. bu anlattığım işlemler bir kaç gün veya bir kaç hafta sürebilir
-
- Site Üyesi
Hocam bir sorum olacak şimdi istinaf mahkemesine başvuru yapicaz . İstinaf yolunda iyi bir indirim yapilma ihtimali de var keşke iyi bir indirim yapsalar 2/4 haksız tahrik indirimi dahi verseler 3 yılın altına düşüyordu . Ben ilk mahkemede ifade verdim gelmem gerekiyor mu askere gitmeyi düşünüyorum dedim . Hocam bulunduğum konum Konya . Birde benim psikolojimi absürt derece etkilemeye başladı . Korku ve benzeri şeyler beni tetiklemeye başladı . İlk olayım daha öncesinde nezarete dahi girmedim . Psikolojik olacak çöküntü yaşamaya başladığımi düşünmeye başladım .Ernealizm yazdı: ↑03 Haz 2022 20:08 Öncelikle geçmiş olsun davaya katılmadığınız için ceza miktarının yükseldiğini düşünüyorum keşke davaları takip etseydiniz 3 yılın altında ceza alsaydınız.
Tavsiyeleriniz var mı neler yapacağım ben , kapalıya girip iyice psikolojimin bozulmasından korkuyorum
-
- Site Üyesi
Karsi tarafta kani görünce bayılma olayı olabilir olayın ilk anında hastanede öyle demist galiba istinafta belirtmeyi mahkemein doktordan rapor talep etmesini isteyebilir miyiz ya da ben abiyi arasam sorsam faydası olur mu .Ernealizm yazdı: ↑03 Haz 2022 20:08 Öncelikle geçmiş olsun davaya katılmadığınız için ceza miktarının yükseldiğini düşünüyorum keşke davaları takip etseydiniz 3 yılın altında ceza alsaydınız.
Birde silah yerine koyduğu şey sopa ama olay plastik çekçek ile oldu sopa sap kismiydi .
Ve daha önce hiç sabıka kaydim yok ve nezarete dahi girmedim . Haksız tahrik indiriminin arttırılması icin ne yapmalıyız ? Ben mala döndüm hocam . Bunyem de sistem kendi kendini kapatıyor galiba
Ve bu suç adı suç olarak geçiyor demi
-
- Yeni Üye
Ceza düşebilir itiraz edin zaten bunun yatari yok 15 20.gun yatari çıkar en fazla buna da stres yapmayın. Ceza evine girerseniz 15 20.gun bu yaptığınız strese gulersiniz. Boşuna kendinizi yipratmayin bu cezanın yatari yok.
-
- Site Üyesi
Hocma ilk defa böyle bir olayla karşılaşiyorum . Daha önce nezarete dahi girmedim . Kapalı ceza evinde 3-5 gün dedilerdi bazı arkadaşlar . Sen 15-20 diyorsun benim psikoloji çöküyor ki orda uzun süre kalırsam zaten hik diyip ölürüm
En son bir arkadaşta okuduydum önce kapalidan giriş yapıp sonra açığa geçmişler öyle bir imkan var mı hocam
-
- Kıdemli * Üye
3 yıl üstü cezalar kapalıya gittiği için 1 ila 30 gün arasında çıkış işlemleri sürüyor diyolar ancak genel olarak 3 5 güne gönderirler galiba şehire görede değişiyorBayakay yazdı: ↑04 Haz 2022 12:09Hocma ilk defa böyle bir olayla karşılaşiyorum . Daha önce nezarete dahi girmedim . Kapalı ceza evinde 3-5 gün dedilerdi bazı arkadaşlar . Sen 15-20 diyorsun benim psikoloji çöküyor ki orda uzun süre kalırsam zaten hik diyip ölürüm
En son bir arkadaşta okuduydum önce kapalidan giriş yapıp sonra açığa geçmişler öyle bir imkan var mı hocam
-
- Site Üyesi
Usta şehir Konya ilk suçum daha öncesi yok suçtan sonrası da yok istinafa gondercez daha gerekçeli karar gelmedi 3 yıl üstünde kapalıymis hiç bilmiyorum korkuyorum dafabio3416 yazdı: ↑04 Haz 2022 12:373 yıl üstü cezalar kapalıya gittiği için 1 ila 30 gün arasında çıkış işlemleri sürüyor diyolar ancak genel olarak 3 5 güne gönderirler galiba şehire görede değişiyorBayakay yazdı: ↑04 Haz 2022 12:09Hocma ilk defa böyle bir olayla karşılaşiyorum . Daha önce nezarete dahi girmedim . Kapalı ceza evinde 3-5 gün dedilerdi bazı arkadaşlar . Sen 15-20 diyorsun benim psikoloji çöküyor ki orda uzun süre kalırsam zaten hik diyip ölürüm
1/2 şartla tahliye de kalan 3 yıl denetim meselesini biliyorum . Kalan 3 yılın altında olduğu için önce kapalıya giriş yapıp içeri girmeden açığa geçilir mi ? Burda birisinde 3 yıl 4 ay için önce kapalıya geçip sonra açığa geçen birisini okumuştum bildiğim kadarıyla öyle bir durum var mı hocam
-
- Kıdemli * Üye
hocam bende o kadar çok detay bilmiyorum zaten istinafa göndericeksen 2 3 yıla sonuçlanıyor o yüzden kafaya takma o zamana kadar af bile çıkabilir en kötü ihtimalde bile 3 5 güne denetime ayrılırsın bişey olmazBayakay yazdı: ↑04 Haz 2022 13:02Usta şehir Konya ilk suçum daha öncesi yok suçtan sonrası da yok istinafa gondercez daha gerekçeli karar gelmedi 3 yıl üstünde kapalıymis hiç bilmiyorum korkuyorum dafabio3416 yazdı: ↑04 Haz 2022 12:373 yıl üstü cezalar kapalıya gittiği için 1 ila 30 gün arasında çıkış işlemleri sürüyor diyolar ancak genel olarak 3 5 güne gönderirler galiba şehire görede değişiyorBayakay yazdı: ↑04 Haz 2022 12:09
Hocma ilk defa böyle bir olayla karşılaşiyorum . Daha önce nezarete dahi girmedim . Kapalı ceza evinde 3-5 gün dedilerdi bazı arkadaşlar . Sen 15-20 diyorsun benim psikoloji çöküyor ki orda uzun süre kalırsam zaten hik diyip ölürüm
1/2 şartla tahliye de kalan 3 yıl denetim meselesini biliyorum . Kalan 3 yılın altında olduğu için önce kapalıya giriş yapıp içeri girmeden açığa geçilir mi ? Burda birisinde 3 yıl 4 ay için önce kapalıya geçip sonra açığa geçen birisini okumuştum bildiğim kadarıyla öyle bir durum var mı hocam
-