Covid izni sonrası yurtdışı

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı, İnfazın Ertelenmesi, Denetimli Serbestlik, Koşullu Salıverilme, Adli Sicil (Sabıka) ve Arşiv Kaydı, GBT, Özel veya Genel Af, Ceza İnfaz Kurumları, Özel İnfaz Çeşitleri, Açık Ceza İnfaz Kurumuna Ayrılma...
inferno
Yeni Üye

Covid izni sonrası yurtdışı

Mesaj gönderen inferno »

Merhabalar, 4 yıl 2 ay cezam vardı. Covid iznindeyim şuan herhangi bir denetim bürosuna gitmedim bir sorun da yaşamadım gbt de nisan 22 de denetime geçiyorum. Denetime geçtiğim de yurtdışına çıkmam gerekiyor orada yaşayacağım. Yurt dışına çıkabilir miyim?

Destamore
Kıdemli * Üye

Re: Covid izni sonrası yurtdışı

Mesaj gönderen Destamore »

Benzer bir durumda oldugum icin su bilgileri aktarabilirim size.

1. Gerekçeli kararınızda yurtdışı çıkış yasağı bulunmuyoraa tek başına denetimli serbestlik bürosunun yurt dışına çıkışınıza izin vermeme ihtimali bulunmuyor.

Ancak denetimli serbestlik sürecinde size tanımlanan ve yapmanız gereken bazı hükümler var. Bunlar ülke içinde SGK'lı çalışmıyor iseniz kamuda çalışma hizmeti mecburiyetinizin bulunması, haftada minimum ikiden başlayarak imza mecburiyetinizin bulunması ki imza sayısı zamanla azalabiliyor veya başlangıçta haftada 7 güne kadar suc kapsaminiza bağlı degisebiliyor. Denetimli Serbestlik memuru ile genelde ayda bir bir araya gelerek görüşme mecburiyeti ve yine ayda bir kez seminer katılma mecburiyetinizin bulunması gibi ve sizlerin bunu eksiksiz ve zamanında yapmanız bekleniyor.

Dolayısı ile yurtdışına çıkışınıza fiilen bir engel olmamakla beraber bu hukumlerden en az biri hatta duruma göre hepsi uygulanacagi icin ister istemez engel bulunacaktır.

Su anda 31 Mayıs'a dek izinler uzadığı icin rahatsınız
bununla beraber cezaevi sonrasinda bir periyot içinde denetimli buronuza basvurma ve kayıt yaptirma zorunlulugunuz bulunuyor. O nedenle daireye bir ugrayip kayit altina aldırın derim ki burada bulunan çoğu kisi benzer işlemi yaptirdi.

Benim ne yaptığıma veya yapacağıma gelince. 1 haziran sonrasi denetimli bürosuna gidip kalan surecimle ilgili duzenlemeyi haftada bir gun Turkiye'ye gelecek sekilde organize etmeye çalışacağım, çünkü yurtdışında seyahat etmekten kolay bir şekilde git gel şansım mevcut bulunduğum yerden.

Ama yine de en iyisi bir mucize olmasi veya tekrardan uzatma çıkarılması ki hic mantıklı değil bu koşullarda ya da kulislerde dillendirilen ceza indirimi ya da genel affın gelmesi.

Gecmis olsun.

Selamla
inferno
Yeni Üye

Mesaj gönderen inferno »

Ben cezam yargıtaydayken yurtdışındaydım onanınca geldim bu da sanırım yasağım olmadığı anlamına geliyor. Bir bakalım bu ay için de gidip görüşeyim. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim yapacağım ve nelerle karşılaşacağım şeyler hakkında ön bilgim oluştu.
Sizlere de geçmiş olsun allah hepimize sağlık sıhhat sabır versin
Destamore
Kıdemli * Üye

Mesaj gönderen Destamore »

Rica ederim ne demek..
Hepimize geçmiş olsun