TEBLİĞNAMENİN usulsüz gönderimi nedeniyle verilen hüküm kaldırılırsa ANAYASA MAHKEMESİ'ne başvuru hakkı kazanılır mı?

Suç ve Cezalar, Suç Türleri, Ceza Hesaplama, Hapis, Adli Para Cezası, Adli Kontrol, Ön Ödeme, Uzlaşma, Tutuklama, Arama, Elkoyma, İletişimin Tespiti, Ceza Yargılama Usulü, Tekerrür, İçtima, İştirak...
karatren
Site Üyesi

Re: TEBLİĞNAMENİN usulsüz gönderimi nedeniyle verilen hüküm kaldırılırsa ANAYASA MAHKEMESİ'ne başvuru hakkı kazanılır mı

Mesaj gönderen karatren »

Dairenin ilaminda avukatıma ttebligname ebliginin tebliğ yapilmasi icin kaleme revdi edilmesine diye yaziyor. Ustelik biz nahkemeye basvurmadan mahkeme kendiliğinden ve dairenin hükmü geldigi gun infazin durdurulmasina karinarini verdi. Bu da garipti sanırım.tebligname tebligi yapnasinda Sasiracak ne var bunca haksizlik varken buna takilmayin lutfen. Dosya ayrıntılarını anlatsam yok artik diyecegiz çok şey var. Şaşıp kalirsiniz ama yine de ceza verdi. Hem de hakim huzurunda aksine verilen hiicbir ifadeye itibar etmeden kolluk beyanina göre. Dosyada polislerin baskiyla alindigini mahkemede ifade etmesine rağmen. Yargitayin en az 20 bozma nedeni varken onama verdiler. Sasilacak sey savcı ve hakimlerin yasa ihlali yapmasinin normsl karsilanmasi ve bunun yasal sayilmasi. Ne yazik ki adalet i stiyorum. Adalet istenmemelidir. Adalet istenen yerde adalet de yoktur. Ki ben yillardir yargiclari adaletli olmaya yasalara uymaya cagiriyorum. Bu işte de bir terslik yok mu? Bir suçlu adalet ister mi? Yasalara uyulmasini ister mi? Adalet dagitanlar yasalara uymuyor ve umursamıyor. Verdiğiniz tüm bilgiler için minnettarım. Çok çok sağolun. Selam saygı ve dualarım sizin için.

karatren
Site Üyesi

Re: TEBLİĞNAMENİN usulsüz gönderimi nedeniyle verilen hüküm kaldırılırsa ANAYASA MAHKEMESİ'ne başvuru hakkı kazanılır mı

Mesaj gönderen karatren »

bu arada daha önce yazdım mı bilemiyorum, daire zaten karar düzeltme başvurumuz üzerine bu hükmü vermişti. üstelik yargıtay cumhuriyet başsavcılığının itirazımızı kabul edip daireye itirazımız üzerine yaptığı başvuruyu bilgilendirmek için bu tebliğnname tebliğini de ilgili ceza dairesi doğrudan avutıma tebliğ etti. yargıtay c. başsavcılığında dosyanın açık olmasının sebebi de ceza dairesi kaleminin dosyayı yanlışlıkla yerel mahkemeye göndermesi ve mahkemenin de yargıtay c.başsavcılığına iade etmesinden dolayı. yoksa bundan önce dosya yargıtay c.başsavcılığında kapalıydı. iade edilince aıldı.
yargıtay dairesinin ilamı şu şekilde.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı yerinde görüldüğünden, İTİRAZIN
KABULÜNE, Yargıtay kapatılan 14. Ceza Dairesince verilen .... gün ve .... Esas,
..... sayılı Kararının 6352 sayılı Kanunun 99. maddesiyle 5271 sayılı CMK'nın 308.maddesine eklenen iki ve üçüncü fıkraları uyarınca KALDIRILMASINA karar verildikten sonra gereği görüşüldü:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen .... günlü ve 2012/..... sayılı tebliğnamenin sanığın vekaletnameli vekili Av. ...... ......'e tebliğ edilmediği anlaşıldığından, anılan tebliğnamenin sanık müdafisine tebliğ edilmesi için kaleme TEVDİİNE, 18.05.2022 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
verilen karara göre 2013 yılında yapılmayan tebliğname tebliğinin tebliğ yapılması gerekiyor. yani daire ilamında yargıtay başsavcılığına tevdi edileceğine dair hiçbir ibare yok. hani daire kalemi de yargıtay savcılığına tevdi eder mi böyle bir yetkisi de var mı onu da bilmiyorum. selam ve saygılarımla.