Hükümlü tahliye günü

Suç ve Cezalar, Suç Türleri, Ceza Hesaplama, Hapis, Adli Para Cezası, Adli Kontrol, Ön Ödeme, Uzlaşma, Tutuklama, Arama, Elkoyma, İletişimin Tespiti, Ceza Yargılama Usulü, Tekerrür, İçtima, İştirak...
eslem8989
Yeni Üye

Re: Hükümlü tahliye günü

Mesaj gönderen eslem8989 »

Suc tarihi nisan 2020. Nitelikli dolandiricilik 3 yil 4 ay. Tekerrur yok

Kullanıcı avatarı
KediHayri
Editör

Mesaj gönderen KediHayri »

eslem8989 yazdı: 04 Eyl 2022 16:53 Suc tarihi nisan 2020. Nitelikli dolandiricilik 3 yil 4 ay. Tekerrur yok
2020 yılı 30 mart öncesi işlenmiş bir suç olsa idi 3 yıl denetimden yararlanabilirdi ( İnfaz paketi ) . Ancak suç 2020 yılı 30 martta işlendiği için Şu durumda 1 yıl denetimden yararlanacak 3 yıl değil.

Bu halde 3 yıl 4 ay toplamda 40 ay yapıyor.

40 ay 1/2 infaz rejimi ile birlikte hesaplandığı zaman 20 ay yatar çıkıyor.

Bu 20 ayın ise son 12 ayı denetimli serbestlikten yararlanacağı için 8 ay yatarı var kardeşinizin.

Ancak covid-19 tedbirleri kapsamında alınan karar neticesinde 31 temmuz 2023 e kadar 2 ayda bir covid-19 izinleri uzatma yetkisi verildi. Bu da şu demek oluyor ;

Kardeşinizin başka bir suçtan dolayı hükmü yok ise , bu hafta salınır. Önce açıkcezaevine geçer oradan aynı gün direkt covid-19 izinleri sebebiyle eve gelir. 8 ay yatarı olan cezasını ise temmuza kadar dışarıda izinlerde eritir. Gerisi zaten denetim.
eslem8989
Yeni Üye

Mesaj gönderen eslem8989 »

Cok tesekkur ederim. Cezaevini aradim infaz bolumunu bugun Henuz kurula cikmadigini soyledi kardesimin isim sirasina gore cagiriyolarmis kurula. Islemleri biterse yarin dedi. Ona da inanmadim daha surecek gibi.1 ayi doldu dedim fakat tam 30 gunde cikacak diye birsey yok dedi. 1 gunun bile ordaki insanlar icin ne kadar onemli oldugunun bilincinde degiller ne yazik ki. Allah kimseyi bu insanlarin eline dusurmesin.
Kullanıcı avatarı
KediHayri
Editör

Mesaj gönderen KediHayri »

eslem8989 yazdı: 05 Eyl 2022 16:41 Cok tesekkur ederim. Cezaevini aradim infaz bolumunu bugun Henuz kurula cikmadigini soyledi kardesimin isim sirasina gore cagiriyolarmis kurula. Islemleri biterse yarin dedi. Ona da inanmadim daha surecek gibi.1 ayi doldu dedim fakat tam 30 gunde cikacak diye birsey yok dedi. 1 gunun bile ordaki insanlar icin ne kadar onemli oldugunun bilincinde degiller ne yazik ki. Allah kimseyi bu insanlarin eline dusurmesin.
Bu hafta önce açık oradan da izinden faydalanmak suretiyle dışarı çıkar. Geçmiş olsun tekrardan