Talimat duruşması ile ilgili soru

Suç ve Cezalar, Suç Türleri, Ceza Hesaplama, Hapis, Adli Para Cezası, Adli Kontrol, Ön Ödeme, Uzlaşma, Tutuklama, Arama, Elkoyma, İletişimin Tespiti, Ceza Yargılama Usulü, Tekerrür, İçtima, İştirak...
Creature19051
Site Üyesi

Talimat duruşması ile ilgili soru

Mesaj gönderen Creature19051 »

Arkadaşlar merhaba bir ceza davam var dava yeri Ankara 9 Haziran a duruşma tarihi verilmiş fakat ben İstanbul'da olduğum için bana talimat dosyası tebligatı geldi ve onda duruşma günü 29 Eylül kartal adliye yazıyor benkm buna mi gitmem gerek sadece yani 9 Haziran'da gitmeme gerek varmı yoksa bana tebliğ edilen 29 Eylül'de mi duruşmaya gitmeliyim yardımcı olur musunuz

Creature19051
Site Üyesi

Re: Talimat duruşması ile ilgili soru

Mesaj gönderen Creature19051 »

Arkadaslar yardımcı olur musunuz lütfen
alimrdm
Site Üyesi

Re: Talimat duruşması ile ilgili soru

Mesaj gönderen alimrdm »

Ankaradakine gidersen ve burda duruşmalara katılacağını hakime söylersen hakim istanbuldaki mahkemeye dosyanın iadesini isteyecektir ve orası kapanıp duruşmaya ankarada devam edilecektir.istanbuldakine gidersen de ankaradaki hakim mahkemedeki savunmanda örnek olarak söylüyorum bi çelişkiden vs bi soru soracağında onu istanbuldaki hakime iletiyor o soruyor yani tamamen aracı İstanbul’daki duruşmalar.asıl kararı verecek olan ankaradaki mahkemedir.o yüzden hakimin seni görmesi senin yararına olabilir ceza indirmi vs gibi.sonuçta 3 ayda bi gideceksin duruşmalara.ikisine de gitme gibi bir şey söz konusu değil mantık dışı zaten tercih senin ama ben olsam ankaraya giderim daha sağlıklı olur senin için.istanbuldaki hakim dediklerini yazar geçer umurunda olmaz onun için talimat duruşması onun için sorumluluğu yok